Training veilig en gezond werken met het beeldscherm

Doelgroep Beeldschermwerkers Kantoormedewerkers Preventieve en repressieve training van medewerkers die beeldschermwerk of in combinatie met kantoorwerkzaamheden arbeid verrichten. Arbeid waarbij het bewegingsstelsel van het lichaam zodanig wordt belast dat gezondheidsschade kan ontstaan. De gezondheidsschade is te voorkomen door inzicht, het nemen van verantwoordelijkheid, arbobeleid, het nakomen van afspraken en het aanspreken van collega's op het verbeteren van de werkhoudingen.
Inhoud Wet- en regelgeving Taken en bevoegdheden 5 W theorie Training en voorlichting van en aan medewerkers om te komen tot het inzicht dat eentonige en eenzijdige belasting gezondheidsschade op kan leveren. Wat is KANS/RSI, wanneer treedt het op en wat kun je doen om het te voorkomen. Praktisch ingerichte voorlichting waarbij de mogelijkheid bestaat om na de training de werkplek van de medewerker te bezoeken en persoonlijke vragen te beantwoorden en de instelling van het meubilair aan te geven. Veel producten worden op de markt gebracht als zijnde RSI-preventiemateriaal. Een persoonlijk ingestelde werkplek passend bij de werkzaamheden zijn echter de eerste en eenvoudigste middelen die ingezet moeten worden. De medewerker weet na de voorlichting zelf aan te geven wat past binnen zijn of haar werkplek. Naast bedrijfsbeleid over de aanschaf van de juiste middelen is dit een uitstekend begin bij het nemen en geven van taken en verantwoordelijkheden.
Resultaat Maatwerk Direct resultaat tijdens en na de training zoals door u gevraagd. Het resultaat is volgens de huidige wet- en regelgeving en passend binnen uw bedrijf.
Investering Offerte Afhankelijk van de vraagstelling wordt er een offerte gemaakt voor de uit te voeren werkzaamheden. Indien gewenst wordt een certificaat uitgereikt. De training wordt gegeven voor minimaal 6 medewerkers, in company.
Wanneer u specifieke vragen heeft over begeleiding kunt u een bericht sturen via het contactformulier waarna wij u zullen benaderen.
Go to top of page